Opvang voor uw baby

Bent u op zoek naar opvang voor uw baby of dreumes? Kom dan naar de enige kleinschalige kinderopvang in Aalsmeer!

 • Elke dag vaste, lieve en ervaren leidsters;
 • Een babytuintje waar uw baby of dreumes lekker kan spelen;
 • Leuke uitstapjes in de buurt;
 • Kwaliteit door het werken met methodes zoals Uk & Puk voor de ontwikkeling;
 • Een betrokken en huiselijke sfeer met veel aandacht voor u en uw kind!

Onze ervaren babyleidsters zetten zich met hart en ziel in voor de kinderen. Vanuit de babygroep kunnen de baby’s gelijk lekker naar buiten om in het babytuintje te spelen. Door kleine uitstapjes in de natuur en door het werken met activiteiten volgens een thema, vergroten we stap voor stap de leefwereld van uw baby of dreumes.

Eerst even wennen…

De eerste keer naar ons kinderdagverblijf in Aalsmeer is leuk, maar vaak ook spannend. Wij vinden het daarom belangrijk om wat extra aandacht aan deze periode te schenken. Met een rustige opstart periode kunnen kinderen en ouders wennen aan de pedagogisch medewerkers, de groep en de andere kinderen. Hoe de wenperiode is opgebouwd, staat omschreven in ons wenbeleid: wenbeleid KindKoers 01-07-2017 versie 1

Hoe verloopt een dag op onze babygroep?

De babygroep volgt het ritme van de individuele kinderen tot ongeveer de leeftijd van 1 jaar. Baby’s slapen de eerste periode regelmatig in een babyhangmandje op de groep, om zodoende te wennen aan de geluiden op de opvang.

Vanaf 1 jaar houden wij onderstaand dagschema aan:

07.30 – 09.30 uur De kinderen worden gebracht en mogen vrij spelen
09.30 – 10.00 uur Fruit eten en water/kinderthee drinken. Daarna worden de kinderen verschoond.
10.00 – 11.30 uur Activiteiten volgens het Uk & Puk of vakantie thema.
11.30 – 12.30 uur Lunchen en weer een verschoonronde.
12.30-14:30 uur Slapen of rustig spelen (afhankelijk van leeftijd en eigen ritme).
13.30 – 14.30 uur Activiteitgericht werken voor de peuters die wakker zijn.
14.30-15:00 uur Verschonen en wat drinken met een crackertje.
15.00-16:30 uur Lekker buiten spelen en nog een verschoonronde.
16.30 – 18.30 uur De kinderen worden opgehaald.

Bij het brengen en halen nemen wij voldoende tijd voor de overdracht zodat we weten wat er thuis en op de opvang speelt en ook u als ouder leren kennen. Voor elk kind houden wij een individueel dagboekje bij. De babyleidsters schrijven wekelijks over de belevenissen van het kind en over de belangrijke stappen die het kind gezet heeft in zijn of haar ontwikkeling. Elk jaar observeren wij alle kinderen en delen onze bevindingen met u in een tien minuten gesprek.

Activiteiten en VVE programma Uk & Puk

Bij KindKoers wordt groot belang gehecht aan de sociale en motorische ontwikkelingen van uw kind. Wij organiseren daarom activiteiten aan de hand van thema’s van het VVE programma Uk & Puk. Wat is Uk & Puk?

 • Een voorschools educatie programma;
 • Stimuleert de ontwikkeling van kinderen op elk gebied: sociaal, emotioneel, motorisch, de rekenontwikkeling en de taalontwikkeling;
 • Elke vier (school)weken activiteiten volgens een nieuw thema;
 • Met suggesties voor activiteiten thuis om ook daar aan te sluiten bij de ontwikkeling van het kind (deze vindt u in de hal van ons KDV).

Tijdens vakanties werken we met thema’s zoals herfst, lente, Sinterklaas en Kerst. De activiteiten vanuit Uk & Puk op de babygroep zijn vooral individueel gericht. Denk hierbij aan:

 • Motorische spelletjes zoals pakken, geven, zitten, kruipen, tekenen en plakken;
 • Voorlezen en zingen.

De kinderen op de babygroep moeten zich zoveel mogelijk vrij kunnen bewegen. Daarom maken we beperkt gebruik van de box en de wipstoeltjes en geven we de kinderen veel bewegingsvrijheid op de mat.

Het Open Deuren beleid

Op ons kinderdagverblijf zitten kinderen in een vaste groep met hun eigen leidsters: de babygroep of de peutergroep. Soms voegen we de baby- en peutergroep op ons kinderdagverblijf samen:

 • Op woensdag en vrijdag in verband met een lager kindaantal;
 • Aan het begin en einde van de dag;
 • Om samen buiten te spelen;
 • Bij sommige thema activiteiten.

Kinderen van verschillende leeftijden leren van elkaar. Door een ontdekkingstocht te maken op de andere groep leren kinderen nieuwe dingen en raken ze vertrouwd met het hele gebouw van de kinderopvang en met alle medewerkers. Dan is het ook vertrouwd als medewerkers vanwege ziekte of vakantie een keer op de andere groep werken.

Goed om te weten:

 • KindKoers geeft uw kinderen gezonde voeding, zoals bruin brood, zuivel, gezond broodbeleg, vers fruit en groente (zoals komkommer en snoeptomaat);
 • Het is mogelijk om uw baby zelf te komen voeden. Wij bieden de kinderen ook gekolfde melk aan. De melk wordt ‘au bain marie’ opgewarmd. Vanaf ongeveer 10 maanden wordt in overleg met u geprobeerd om de kinderen te laten wennen aan vaste etenstijden;
 • Kinderen kunnen op elk moment van de dag gebracht en gehaald worden. I.v.m. activiteiten en uitstapjes is het echter prettig voor ons als de kinderen voor 9.30 uur binnen zijn en als ze niet tijdens de lunch (11.30-12.30) worden opgehaald;
 • Het is fijn voor baby’s en dreumesen als ze een knuffeltje of speeltje van thuis meenemen dat vertrouwd is voor ze. Ook reservekleding is fijn i.v.m. ongelukjes. Het meenemen van persoonlijke spulletjes is wel op eigen risico. Kinderopvang KindKoers is niet aansprakelijk als er iets kwijt raakt of kapot gaat tijdens het spelen, wat natuurlijk altijd kan gebeuren.

Enthousiast geworden?

Bent u enthousiast geworden? Aarzel niet om eens even te komen kijken op ons kinderdagverblijf en bel ons voor een rondleiding! Onder “contact & inschrijven” vindt u onze contactgegevens en meer informatie over hoe een rondleiding in z’n werk gaat. Ook kunt u hieronder het inschrijfformulier voor ons kinderdagverblijf downloaden:

Aanmeldingsformulier KindKoers Kinderdagverblijf 01-07-2017 versie 1