Dagindeling en activiteiten

Kinderen tussen de 3 en 10 maanden volgen hun eigen ritme. Vanaf de leeftijd van 10 maanden wennen zij langzaam aan het dagritme op de peutergroep.

Hieronder staat de dagindeling van de peuters beschreven:

07.30 – 09.30 uur De peuters worden opgevangen in een van de groepen. Tot 09.30 uur kunnen de kinderen gebracht worden naar de eigen groep (stamgroep).
09.30 – 10.30 uur We gaan allemaal aan tafel en eten een cracker/koekje en drinken limonade. Het is een gezellig samen moment waarbij we vaak liedjes zingen. Na het eten en drinken verschonen we de peuters of de peuters gaan naar de wc.
10.30 – 11.30 uur Activiteitgericht werken voor alle peuters.
11.30 – 12.45 uur Peuters gaan aan tafel en eten een gezonde lunch.
12.45 uur Peuters die naar bed gaan kleden zichzelf uit. Peuters gaan zelf naar de wc of krijgen eventueel een schone luier. Peuters gaan slapen.
13.30 – 14.30 uur Activiteitgericht werken voor de peuters die wakker zijn.
14.30 uur Peuters komen uit bed en gaan zich(zelf) aankleden. Ze gaan naar de wc of krijgen een schone luier.
15.00 uur Fruit eten en limonade drinken. Het fruit wordt bereid aan de tafel bij de kinderen.
15.30 – 16.30 uur Gerichte activiteit aanbieden aan de peuters met de eigen (stam)groep.
16.45 uur Kinderen gaan naar de wc of krijgen eventueel een schone luier.
17.00 uur Kinderen eten nog een crackertje en krijgen wat te drinken aangeboden.
17.00 – 18.25 uur Kinderen worden opgehaald.
18.30 uur Sluiten van het kinderdagverblijf.

Gezonde voeding

KindKoers geeft uw kinderen gezonde voeding te geven, zoals bruin brood, zuivel, gezond broodbeleg, vers fruit en snackgroente (zoals komkommer en snoeptomaat) weinig suiker en af en toe een warme maaltijd. Uiteraard staan goede verzorging, veiligheid en hygiëne van het voedsel bij ons voorop.

Sociale activiteiten

Individuele & Sociale activiteiten

Bij KindKoers wordt groot belang gehecht aan de sociale en motorische ontwikkelingen van uw kind. Vanuit deze visie worden binnen en buiten het verblijf veel activiteiten georganiseerd, waaronder dans, muziek, educatief  en creatief knutselen.

De activiteiten op de babygroep zijn vooral individueel gericht. Denk hierbij aan motorische spelletjes zoals: pakken, geven, zitten, kruipen, tekenen en plakken. Daarnaast wordt veel voorgelezen en gezongen. Activiteiten zijn vaak afgeleid van thema’s op de peutergroep. De kinderen op de babygroep moeten zich zoveel mogelijk vrij kunnen bewegen. Daarom maken we beperkt gebruik van de box en de wipstoeltjes en geven we de kinderen veel bewegingsvrijheid op de mat.

De activiteiten van de peuters zijn heel gevarieerd. De kinderen verven, tekenen, knippen, plakken en bouwen. We zingen, doen kringspelletjes, balspellen, rollenspellen, gymmen en we spelen elke dag even buiten.

Maandthema HerfstHet maandthema

Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich breed ontwikkelen. Eén van de manieren die wij hierbij gebruiken is het maandthema. Per maand werken met verschillende maandthema’s, los van de thema’s zoals die van de seizoenen of feestdagen.

Door herhaling van een onderwerp leren kinderen. Door taal, beweging, knutselen, en het gebruik van de zintuigen leren kinderen over een bepaald onderwerp. Zoals het thema vervoer, eten, kleuren, dieren, boodschappen, verschillen (hoog/laag, klein/groot, spelenderwijs met rekenen bezig zijn, etc) en dergelijke.

Het Open Deuren beleid

De kinderen zijn door het open deuren beleid niet een hele dag op dezelfde groep, maar kunnen hier wel voor kiezen indien zij dit willen. Ieder kind heeft zijn vaste medewerkers en eigen stamgroep. Door een ontdekkingstocht te maken op de andere groep leren kinderen nieuwe dingen en raken ze vertrouwd met het hele gebouw van de kinderopvang. Ook zorgt dit ervoor dat alle pedagogisch medewerkers de kinderen kennen waardoor er (mocht er een dienst ingevuld worden door iemand anders i.v.m. ziekte van een collega) altijd medewerkers op de groep staan die vertrouwd zijn met uw kind.

De vrolijke, veilige groepsruimten lenen zich uitstekend voor knutselen, een verhaaltje voorlezen en fantasie- en rollenspel. Ook is er de gelegenheid voor de kleine peuters om een middagdutje te doen. Onze bedjes voldoen aan de wettelijk gestelde richtlijnen. Bij KindKoers maken we veel gebruik van muziekinstrumentjes. Ook hebben wij speciale cd’s waarop wij met de kinderen dansen en bewegen. Iedere dag buiten spelen is ons streven! Kijk op de pagina “Onze werkwijze” voor onze visie op buitenspel en natuur.